Ekonomi

Tekstil üretiminde Kahramanmaraş lokomotif oldu

10 yıldır yatırım danışmanlığı hizmeti veren aynı zamanda girişimci ve İş İnsanı Fatih Ölmez, Kahramanmaraş’ın lokomotif sektörlerinden tekstil ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Şehrin tek başına ihracatının yüzde 61’ini tekstil sektörünün yaptığını ifade eden Ölmez, sektörün 35 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti.

Yatırım danışmanı, yatırımcı ve iş adamı Fatih Ölmez tekstil sektörü ve Kahramanmaraş’ın yatırım arazisi sorunu ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ölmez, son olarak tekstil sektörüne de yatırım yaptığını belirterek gerekçelerini şu sözlerle açıkladı;

TEKSTİL TÜRKİYENİN GELECEĞİ

“Covid 19 virüsünün Çin den yayılması ile birlikte tüm dünya ülkelerinin çin menşeili ürünlere büyük bir tepkisi oldu. Bu durumla birlikte Avrupa’nın Çinden uzaklaşmasını fırsata çeviren ülkemizin iş insanları üretim sektöründe büyük bir ivme yakaladı. Bu yakalanan ivmenin başında ise tekstil sektörü geliyor. Ülkemiz de de Kahramanmaraş tekstilin kalbi konumunda olması nedeniyle bu alana yatırım yapma kararı aldık. İlk olarak Kumaş örme işinden başlayarak tekstilin diğer alanlarına yatırım yapma adına çalışmalarımıza hız verdik. Öncelikle; Üretimde aylık 120 ton kapasitemiz var. Yaptığımız antlaşmalar kapsamında iç piyasanın yanı sıra ilk ihracatımızı da 2022 yılının şubat ayında başlıyoruz.

ŞEHİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATTIĞI DEĞER

Kahramanmaraş ihracatının yüzde 61’ini tekstil sektörü tek başına yapıyor. bu manada tekstil sektörü bu şehrin lokomotifi durumunda. Sadece tekstilde üretim yapan fabrikalarda yaklaşık 40 bin civarında, yan dallarını da dahil edersek 65 bin kişiye sektörde istihdam sağlanıyor. Kahramanmaraş’tan 134 ülkeye yapılan ihracat ile 2020 yılında ülkeye ve doğal olarak şehre  461 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. Şehrin ekonomisini canlı tutan tekstil sektörü, iş hacminden dolayı ekonomik girdiler ile şehir insanının hem sosyal hayatına hem orta ölçekli kobilerin gelişmesinde önemli bir rol üstleniyor.

TOMSUKLU KALICI BİR ÇÖZÜM DEĞİL

Yatırım arazileri Kahramanmaraş’ın en önemli sorunlarının başında geliyor. Şehrimiz başta tekstil ve metal mutfak eşyası sektöründe ülkenin önde gelen illeri arasındadır. Yapılan her yatırımın istihdam,  şehir ekonomisi ve ülke ekonomisine kattığı değer aşikardır. Aynı zamanda ekonomisi güçlü şehirlerdeki sosyo-ekonomik canlılık tartışılmaz bir gerçektir. Buna bağlı olarak siyasi yöneticilerin şehirlerdeki refah seviyesini yükseltmek öncelikli hedefi olmalıdır. Kahramanmaraş’ bu başarının sağlanması için yatırım alanlarının çözülmesi en ivedi konulardan biridir. Ama sadece yıllardan beri konuşulan ama bir türlü sıkıntıları bitmeyen tomsuklu ihtisas organize sanayi bölgesinin çözümü ile yeterli kalmayacaktır tüm dünya gelişirken, sanayisi çok hareketli bir şehir olan kahramanmaraş’ın  çok daha büyük ve geniş yatırım alanlarına ihtiyacı vardır.

Araziler yetmiyor. 5 bin 200 metrekare üzerine kurulacak olan Tomsuklu bölgesi meselesi çözülse dahi yeteli olmayacaktır. Şehrin büyümesi kalkınması ve zenginleşmesi için çok daha fazla sanayi arsasına ihtiyacımız var.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu