Ekonomi

Yayla Tatilinin Adresi Başkonuş oldu!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın verilerine göre, İngiltere’deki endemik bitki sayısını iki katı olan ve 2 bin 782 çeşit endemik bitki barındıran bölge sık orman yapısı ile bölgenin oksijen ve soğuk hava deposu konumunda yer alıyor.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kesişim noktasındaki Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylası, serin havasıyla doğada vakit geçirmek isteyenlerin gözde mekanları arasında.

Manzarası, sık orman yapısı, bol oksijeniyle ilgi çeken, kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta 1325 rakımda bulunan Başkonuş Yaylası, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyenleri ağırlıyor.

Yaylanın çeşitli yerlerine çadır kuranlar, gündüzleri serin havanın tadını çıkarırken, geceleri ise ısınabilmek için soba yakıyor.

Kır lokantası, bungalov orman evleri, spor, çadır kamp, karavan kamp, piknik ve çocuk oyun sahalarının bulunduğu yaylada, ATV ile safari gibi çeşitli etkinlikler de yapılabiliyor.

Başta Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman gibi illerden bölgeye gelen ziyaretçiler, burada serin havanın keyfini çıkarıyor.

Geçmişte Başkonuş Yaylası’nın nefes hastalıkları için kullanılan mekanlar arasında yer aldığını söyleyen Başkonuş Yaylası İşletmecisi Serhan Erdoğanyılmaz, “Başkonuş Yaylası yüzyıllar sonra asıl görevini yapmaya yeniden başladı. Pandemi sonrasında yoğun bir şekilde vatandaşların ilgisini çekiyor. Zaten yayla Osmanlı döneminde göğüs hastalıklarına kapılanların uğrak yerlerinden biriydi. Pandemi dışında göğüs hastalıkları başta olmak üzere çeşitli hastalıklara kapılan vatandaşlarımızı burada misafir ediyorduk. Başkonuş Yaylası adeta bir şifa kaynağıdır ve bin 350 ve bin 500 metre arasında yetişen sedir ve ardıç ağaçlarının ürettiği oksijen ve Akdeniz’den gelen nemli havayla birleştiğinde bu temiz reçeteye ulaşıyoruz. Buraya korona virüs sonrası talep var ve gelen insanların ateşleri ölçülüyor tedbirli bir şekilde konaklama yapıyorlar” diye konuştu.

“BİZ BAŞKONUŞA VE KAHRAMANMARAŞ’A GÜVENDİK”

Bölge sadece Kahramanmaraşlılar tarafından bilinirken önce yurt çapında, sonra da uluslararası bir üne kavuştu. Bölgeyi tanıtmak için 1-3-5 yıllık planlar oluşturduklarını ifade eden Erdoğanyılmaz;

“1,3 ve 5 yıllık planlamalar yaptık. Yıllar bazında baktığımızda aldığımız sonuçlar hedeflerimizin daha da üstüne çıktı. Başarının karşılığı çok çalışmaktan, doğadan ve tevekkülden geçiyor. Birçok şeyi bir arada yapmaya çalıştık. Bölge, piknik alanı olarak biliniyorken, aynı zamanda konaklama, yani şehrin otel turizmine göre planlama yaptık. Babam Serdar Erdoğanyılmaz; Kahramanmaraş’ın bir değerine sahip çıkmış, bozdurmamış, elde değdirmemiş ve buraya doğayla uyumlu bungalovlar yapmış. Ben de tedarik zincirindeki tecrübemi turizme yansıttım.”

“Biz Başkonuşa ve Kahramanmaraş’a güvendik. “Bu şehrin bir şekillerde kabuğunu kırması gerek” dedik.

Başkonuş bu konuda çok güzel bir oluşumdur. Kategorize ederken Başkonuş yaylası; bir otel olsun, otel olacaksa buranın bir resepsiyonu olsun dedik ve bölgenin en şık bir resepsiyonu yaptık. Bir dağ oteli konsepti düşündük ve hiçbir zaman da ben bunu Norveç’te gördüm uygulayalım değil.. Her detayda Kahramanmaraş’ı temsil edelim dedik.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu