Ekonomi

Kahramanmaraş Teknokentte ‘Savunma Sanayinde Yerlileştirme ve Millileştirme’ Programı!

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Savunma Sanayiinde Yerlileştirme ve Millileştirme Programı Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. işbirliği ile 16 Aralık 2022 tarihinde Kahramanmaraş Teknokent’te gerçekleştirildi.

Program kapsamında TSKGV’nin ortağı olduğu yerli ve milli savunma sanayii şirketleri olan TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, TEİ, ASPİLSAN ve TR MOTOR temsilcileri, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN başkanlığında Kahramanmaraş Sanayisi ve Akademik AR-GE birikiminin savunma sanayisindeki yerlileştirme ve millileştirme sürecinde potansiyeli incelendi.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan DOĞAN – TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet  BOZDOĞAN 

TSKGV’nin ortağı olduğu yerli ve milli savunma sanayii şirketleri tedarik zincirinde ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanın yerli ve milli olanaklarla karşılanabilmesi için Kahramanmaraş’ın sanayi potansiyelinin farkında olduklarını ve faydalanmak istediklerini ifade edildi.

Kahramanmaraş Teknokent tarafından Kahramanmaraş sanayiinin ve Teknoloji Geliştirme Bölgesinin potansiyeli ile ilgili bilgilendirme yapılarak bölgeye savunma sanayii bağlamında gerçekleştirilebilecek her türlü yatırımın destekleyebileceği belirtildi.

Başkanlık düzeyinde temsil edilen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) da savunma sanayii ile ilgili her türlü gelişmeyi takip ettiklerini ifade ederek bu kapsamda her türlü organizasyonu destekleyebileceklerini ekledi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa  BULUNTU

Savunma Sanayii temsilcileri ile katılımcı kurum ve akademisyenler arasında B2B görüşmeler gerçekleştirilerek potansiyel tescilli tedarikçi olabilmenin yolları hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden araştırmacılarla iş birliği kapsamında potansiyel masaya yatırıldı. Bu kapsamda savunma sanayiinde özellikle temel bilimler ve mühendislik bilimleri ile ilgili ihtiyaçlar gözden geçirildi. Bilimin askeri harekatlarda sahadaki ve planlamadaki personelin işlerini nasıl kolaylaştırdığı ve güvenliğini artırdığı ile ilgili örnekler paylaşıldı.

Görüşmeler neticesinde üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması için gayret gösterilmesi, sanayicilerin kümelenme çalışmalarına hız vererek savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisleri oluşturması ve nitelikli insan kaynağını yerinde kullanabilecek şekilde potansiyelin oluşması halinde bölgede yatırım yapılabileceğine yönelik kararlar alındı. Program potansiyel tedarikçi olabilecek firmaların ziyaretleri ile sonlandırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu