Mipaş iplik yaptığı üretimle güven veriyor
Şanlıurfa’da kurduğu fabrika ile 8 yıldır hizmet veren Kahramanmaraşlı Tekstil şirketi Mipaş iplik hem yurt içi hem de yurt dışında yaptığı üretimleri satışa sunarak ekonomiye katkıda bulunmaya devam ediyor.
Mipaş İplik Anonim Şirketi bünyesinde 110 kişi istihdam edilirken, kentte en iyi fabrikalar arasındaki yerini de koruyor.
Özellikle sağladığı istihdamlar ve yaptığı üretimler ile tanınan Mipaş İplik, başarılarına başarı katmaya devam ederek markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Öte yandan, Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde fabrikatörlerin yaşadığı sorunları Mipaş İplik Anonim Şirketi Genel Müdürü Aziz Aslan, dile getirdi.
Mipaş İplik Anonim Şirketi Genel Müdürü Aziz Aslan, yaptığı açıklamada; “Biz ilk olarak bu işe tarımla başladık. Daha sonrasında ilk tekstil şubemizi Kahramanmaraş’ta açtık. İşletmemizi 1998 yılında başladık ve 13 yıl boyunca Kahramanmaraş’ta kaldık. Daha sonra 2014 yılında işletmemizi 2014 yılında devrettik. Kendi ilimizde işletmemizi kurduk. 2014 yılından bu yana işletmemizi devam ettiriyoruz. Firmamızda 110 kişiyi istihdam ettiriyoruz. 3 vardiya halinde işçilerimiz fabrikada çalışıyor. Türkiye’nin birçok iline fabrikamız sevkiyat ve satış yapıyor. Pandemi döneminden önce Avrupa ülkelerine ihraç yapıktık. Pandemi nedeniyle işlerde aksaklıklar oldu. Şimdi satışlarımızı ülke içerisinde gerçekleştiriyoruz” dedi.
“PANDEMİ DÖNEMİNDE CİDDİ SORUNLAR YAŞADIK”
Faturaların yüksek geldiğine dikkat çeken Aslan; “Pandemi döneminde ciddi anlamda sıkıntılar çektik fakat işletmemizi kapatmadık. Çalışan elemanlarımızı mağdur etmedik. Para kazamasak ta çalışanlarımızı çalıştırdık ve devam ettirdik. Pandemiden sonra işler açıldı şuan güzel bir şekilde işlerimizi devam ettiriyoruz. Organize sanayi bölgesinde elektrik problemi yaşıyoruz. Faturalamız çok yüksek geliyor bir yıl öncesi kadar faturalarımız 360 bin TL gelirken bu yıl 1 milyon 380 bin TL geliyor. Bu sorun Türkiye geneli bir sorun çözüm önerisi ise güneş panellerini kurmak devlet desteğiyle kurmayı düşüyoruz. Birçok sanayicide kurmayı düşünüyor çünkü bu şekilde devam edemez” sözlerine yer verdi.
“SİGORTA ŞİRKETLERİ YÜKSEK FATURA ÇIKARIYOR”
Kentteki fabrikalarda yaşanan sorunlara da değinen Aziz Aslan; “Yaşadığımız bir diğere problem ise sigorta şirketleriyle ilgili. Sigorta şirketleri sigorta yamak istemiyor yanıcı madde içeriyor diye. Örneğin yan konmuşumun sigortası yoktu fabrikası yandı ve çok mağdur oldu sanayici arkadaşımız. Organizede sigorta yapmak istediğimizde sıkıntılar çekiyoruz çünkü sigorta şirketleri sigorta yapmak istemiyor. Çırçır Fabrikaları ve telef temizleme fabrikaları sigorta yapmıyorlar. İplik fabrikası olarak bizde sigorta yapmakta sıkıntı yaşıyoruz sigorta yapmak istemiyorlar. Sigorta şirketleri çok yüksek bir fiyat veriyor örneğin sigorta bedelimiz 60 bin TL ise sigorta şirketleri 200 bin TL bedel ödemeniz gerekiyor diyor. Yapmak istememelerinin nedeni kötü niyetin olması bazı fabrikalar bir miktar ürünü yakıp sigorta şirketlerinden gelir sağlamak istiyorlar. Sigorta şirketleri de riske almamak adına yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.