Arer Robotik & Kontrol, faaliyet alanını genişletiyor
Geliştirmiş olduğu MES yazılımları ile robotik dünyanın imkanlarını birçok sektörün hizmetine sunan ARER Robotik & Kontrol, yeni yatırımları ile büyüyor.
2013 yılında kurulan ve merkezi Kahramanmaraş’ta bulunan ARER Robotik & Kontrol, yeni hizmet binası ve yeni proje mühendislik departmanları ile faaliyet alanlarını hızla geliştiriyor.
Yaşamı kolaylaştıran teknolojinin her geçen gün geliştiği, robotların hayatın her alanında yer aldığı günümüzde, sunduğu robotik çözümlerle müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye ulaştıran ARER Robotik & Kontrol Genel Koordinatörü Fatih Arslan, son olarak görüntü işleme alanında yeni kurmuş oldukları departmanın, kalite kontrol alanında hizmet vereceğini bildirdi.
Tekstil kumaş kalite kontrol taramaları ve Boyahane Kumaş taramalarının bu birimde yapılacağını ifade eden Fatih Arslan, bölge ekonomisine, kendi yazılımları ve projeleri ile hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.
BİRÇOK SEKTERE ROBOTİK ÇÖZÜMLER
2000 re kapalı alandaki yeni yerleşim biriminde; Robot kol proje ve mühendislik hizmetleri, Kontrol sistemleri proje ve mühendislik hizmetleri, MES yazılım sistemleri proje mühendislik hizmetleri, Endüstri 4.0 proje ve mühendislik hizmetleri, Görüntü işleme ve öğrenme proje mühendislik hizmetleri ile Vakum Teknolojileri proje ve mühendislik hizmetleri departmanlarında hizmetler sunduklarını belirten Fatih Arslan, şunları söyledi:
“Robot kol proje mühendislik departmanımız, Çelik Tencere sektöründe, Gıda ve Dondurma sektörleri başta olmak üzere kağıt ve seramik üreticileri sektörlerine de hizmet vermektedir. Robotlu Dolum makineleri, paletleme uygulamaları, paketleme uygulamaları, Robotlu boyama prosesleri, Taşıma ve montaj prosesleri, besleme ve taşıma prosesleri alanlarına çok sayıda projeyi 2021 yılında gerçekleştirmiştir. Dondurma sektöründe robotlu dolum makinesi, Kağıt sektöründe 11 eksenli çift robot kol hatlı palet ayağı montajı projesi, tencere sektöründe polisaj besleme robotları, seramik ve çimento sektörlerinde paletleme uygulamaları projelerimiz arasındadır.”
Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Denizli, İstanbul , Çorlu illerinde gerçekleştirdikleri ”MES ve Endüstri 4.0 alanında, Örgü işletmeleri için ÖRİZ ( Örgü izleme ve performans denetimi sistemi ) , Dokuma işletmeleri için DOKUİZ ( Dokuma izleme , performans ve üretim takibi) , Boyahane işletmeleri için BOYAİZ ( Boyahane Kuru bölüm izleme ve performans denetimi) projeleri ile adından söz ettiren firmanın Genel Koordinatörü Fatih Arslan, şöyle devam etti:
“Endüstri 4.0 alanında, ülke çapında faaliyet gösteriyoruz. Bu alanda yetkin ve tecrübeli ekibimiz ile firmalarımıza gerekli danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Aynı zamanda projeleri de gerçekleştiriyoruz. Robotlar, Simülasyon ile proje danışmanlığı, sistem entegrasyonları, nesnelerin interneti, eklemeli üretim, arttırılmış gerçeklik ile firma projelerine değer katıyoruz.”
Bünyelerindeki elektronik mühendisi, enerji mühendisi , makine mühendisi, bilgisayar mühendisi ve saha teknikerleri ile hayata geçirdikleri projelerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirten Fatih Arslan, hedeflerinin, robotik ve yapay zekaya dayalı projelerini sürdürülebilirlik ve verimlilik ölçülerinde tasarlayıp firmalara farklı kavramlarda katma değer sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.