Ekonomi

Kahramanmaraş Türkiye’nin turizmde en hızlı ivmelenen kenti olacak!

Obrukları, kanyonları, termal suları, mağaraları, yaylaları ve şelaleleriyle Akdeniz turizminin yükselen değeri Kahramanmaraş, ekoturizme yönelik yatırımlarıyla potansiyelini katlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaptığımız projelerle şehrimizin ekoturizmdeki payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş, 35 milyar dolarlık turizm geliri sağlayan Türkiye’nin turizmde en hızlı ivmelenen kenti olacak” dedi.

Kahramanmaraş’ta ekoturizme yapılan yatırımlar, Akdeniz’de gözleri plajlardan doğaya çeviriyor. Obrukları, kanyonları, termal suları, mağaraları, yaylaları ve şelaleleriyle önemli bir doğa turizmi potansiyeline sahip kent, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından uluslararası standartlarda projelerle donatılıyor. Şehrin saklı kalan doğal güzelliklerini turizme kazandırma hedefini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaptığımız projelerle şehrimizin ekoturizmdeki pazar payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş, 35 milyar dolarlık turizm geliri sağlayan Türkiye’nin turizmde en hızlı ivmelenen kenti olacak” dedi. Akdeniz’in en nadir kanyonlarından Ali Kayası, endemik türleri ve yüksek rakımıyla Türkiye’nin en zengin botanik çeşitliliğe sahip yaylalarından Yavşan, derin ve yeşil sularıyla göz alıcı obruk Yeşilgöz, kış turizmi ve kayak tutkunlarının yeni gözdesi Yedikuyular ile soğuk dağ sularının oluşturduğu güzellik Fırnız’da yapılacak yatırımlar iddiayı destekler nitelikte.

5 Farklı Konuma, Dünya Standartlarında Yatırım…

Ali Kayası Cam Terasla Nefes Kesecek

Heyecan verici yüksekliği ve eşsiz baraj manzarasıyla Ali Kayası’nda Cam Seyir Terası ve Restoran projesi hayata geçiriliyor. Projenin detaylarını aktaran Başkan Güngör; “Ali Kayası Türkiye’nin en nadir kanyonlarından biri. Aynı zamanda tarihi bir arka plana sahip. Buraya dünya standartlarında bir cam seyir terası ve restoran kazandırıyoruz. Kent merkezinden bölgeye ulaşım sağlayacak 20 kilometrelik yeni yolda zemin hazırlıklarımız tamamlandı. Projenin fiziki olarak yükselmesi için ihalemizi gerçekleştiriyoruz. Tamamlandığında Ali Kayası Cam Seyir Terası ve Restoran projemiz, hem manzarasıyla heyecandan nefesleri kesecek, hem de Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetlerini misafirlerine sunacak” dedi.

Yaşayan Botanik Müzesi: Yavşan

Dünyanın en nadir görülen endemik bitki türlerinden 65’ine ev sahipliği yapanTürkiye’nin 39’uncu tabiat parkı Yavşan Yaylası ise yapılan yatırımlarla daha ulaşılabilir hale geliyor. Yeni kazandırılan yol ile deniz seviyesinden bin 600 metre yüksekte bulunan yaylaya direkt ulaşımın sağlanabileceğini aktaran Güngör, “Yavşan Yaylası havasıyla, suyuyla, endemik türleri ve bitki çeşitliliğiyle çok müstesna özelliklere sahip. Burada başlattığımız çalışmalarla bölgeye uzanan 10 kilometrelik bir arterin altyapısını oluşturduk. Ayrıca bölgeye ulaşımsağlayan 4,5 kilometrelik yeni transit yol tamamlandığında kent merkezinden direkt ulaşımı mümkün kılacak. Turizm alanlarımızı ulaşılabilir kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

default

10 Milyon Turist Potansiyeli…

“Yarım Milyon Kayak Tutkununu Ağırlayacağız”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 26 Milyon TL yatırımla baştan sona yenilenen Yedikuyular Kayak Merkezi ise kış turizm tesisleri arasında zirveye oynuyor. Kış sezonunda 500 bin kişiyi misafir etme hedefini açıklayan Başkan Güngör, “Yedikuyular’ı modern konaklama ve ticaret merkezleri inşa ederek uluslararası standartlara taşıdık. Sadece civar şehirlerimiz göz önünde bulundurulduğunda burası yaklaşık 10 milyonluk bir nüfusa hitap ediyor.Burada 25 Bungalov evimiz var. Hemen yanında bir sosyal tesisimiz ve restoranımız var. Yani buraya gelen misafirlerimiz Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini, lezzetli yöresel ürünlerini ve gastronomisini aynı anda tecrübe edebilecek” açıklamalarında bulundu.

Akdeniz’in Kayak Merkezi

Tesisin daha kapsamlı hale getirileceğini ifade eden Güngör, “Uygulamaya aldığımız Master Plan kapsamında, gondol, telesiyej ve kayak pistlerinin çoğaltılmasını sağlayacağız. Sadece inşa ettiğimiz Bedesten Çarşı ile tesisimiz 4 bin metrekare kapalı alan kazandı. Bölgede, ilerleyen süreçte yap – işlet – devret modeliyle bir otel de konumlandıracağız. Ayrıca bir de zirveye seyir terası yapacağız. Bu tesise de gondolla çıkılacak. Bunlar hayata geçtiğinde Yedikuyular Kayak Merkezi’miz 12 ay esası ile çalışmış olacak” ifadelerini ekledi.

Saklı Cennet Yeşilgöz Gün Yüzüne Çıktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kentteki ‘saklı’ cennetlerin turizme kazandırıldığını Yeşilgöz örneğiyle anlattı: “Yeşilgöz Türkiye’nin, belki dünyanın en nadir obruklarından biri. İlk etapta bölgeye ulaşım sağlayan yolu genişletip yeniledik. Toplamda 33 bin metrekare genişliğe sahip bu mesire alanı atıl vaziyetteydi.Hayata geçirdiğimiz projemizle burada yeni yürüyüş yolları, gölet iskelesi, ahşap köprü, çocuk oyun alanı, kent mobilyaları, büfe ve mangal alanları kazandırdık. İkinci etap çalışmalarımıza da başladık. Buraya modern bir restoran inşa edeceğiz. Yenilenen haliyle on binleri ağırladığımız bu tesis, ikinci etabın hayata geçmesiyle yüzbinlerce turist için yeni bir cazibe merkezi olacak.”

default

Fırnız Projesinde Geri Sayım Başladı

Yüksek rakımlı Kahramanmaraş’ın dağlarından süzülen kar sularıyla meydana gelen Fırnız ise ekoturizme yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Bölgede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir projenin hayata geçirileceğini müjdeleyen Başkan Güngör, “Fırnız’da da yenileme çalışmalarına başlamak istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızla süreç ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Fırnız’ı yolu, yeme içme mekânları ve gezi alanlarıyla yüksek standartlı ve çok güzel bir mekân haline getireceğiz. Atıl kalan her güzelliğimizi hak ettiği yere taşıyacak, potansiyelini ortaya çıkaracağız” ifadelerini kaydetti.

Termal Suda Konforlu Bir Mola: Ilıca

Türkiye’nin benzersiz jeotermal su kaynaklarından birine ev sahipliği yapan Ilıca’da önemli ulaşım yatırımları gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Güngör, “Ilıca’nın 5 kilometrelik arterinde standardı yükselttik. Ziyaretçilerimizin buradaki su kaynağından konforla istifade edebilmesi için Ilıca Sağlık Turizm Tesisi projemizi başlattık.Tam donanımlı şekilde hizmet verecek bu tesis, hamam ve havuzların yanı sıra SPA hizmetleri, sauna, buhar ve masaj odaları ile modern konaklama alanları ve restorana da sahip olacak” dedi.

default

Ekinözü’nün Acı Suyu Şifa Dağıtacak

Ekinözü ilçesinin değerlerinden ‘Acı Su’ tamamlanan yeni turizm tesisinde şifa dağıtacak.  Açılışına gün sayılan tesisle ilgili bilgi aktaran Güngör, “Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’mizi tamamladık, yakında hizmete açmış olacağız. Toplamda 4 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz bu proje tam donanımlı bir SPA merkezi olarak hizmet verecek.Bay-bayan hamam, sauna, buhar odası, çamur masajı gibi hizmet birimleriyle gelen ziyaretçilerimiz konforla ağırlanırken ve yöresel lezzetlerimizide modern restoranda tadabilecek” dedi. Meydanında yapılan düzenlemeyle çehresi değiştirilen Ekinözü ilçesi turistlerin yeni rotası olacağa benziyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu