Ekonomi

Serhan Erdoğanyılmaz: “Yeni projeler yolda”

Kahramanmaraş’ta turizmin gelişimi ve gelecek vizyonu üzerine Ekonomi-X Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, şehrin turizm potansiyelini artırmak için yeni adımların atıldığını belirtti.

Özellikle turizmin, Kahramanmaraş’ın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde önemli bir rol oynayacağını belirten Erdoğanyılmaz, turizmin sadece şehir halkına değil, aynı zamanda dışarıdan gelecek ziyaretçilere yönelik bir hizmet olduğunu vurguladı. Bu çerçevede, yerli turizm firmalarının kendi şehirlerinde istihdam yaratmasının önemine dikkat çekti.

Erdoğanyılmaz, Kahramanmaraş’ın doğa, sağlık, gastronomi ve inanç turizmi gibi çeşitli alanlarda potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli artırmak için yeni projelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Bunlar arasında, Kültür Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, bu projenin şehirlerarası turizmi teşvik edeceğini ve Kahramanmaraş’ın turizmdeki önemini artıracağını belirtti.

Bu yılki beklenti 150 milyar dolar

GGK Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz,yaptığı açıklamada: “Turizm konusunda Kahramanmaraş’ta üç büyük sacayağı olduğunu düşünüyorduk. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası. Öncelikle biz bunu üç sacağını dört temel sütuna çevirdik. Artık İstiklal Üniversitesi’nin Turizm Fakültesi de aramıza katıldı. Şimdi daha güçlü, daha sağlam bir yola çıkalım istedik. Çünkü şehrimizde özellikle depremden sonra hızlı bir şekilde ayağa kalkacak ilk aşamalardan bir tanesi turizm. Biliyorsunuz Hakan Güldağ ve Ali Ağaoğlu bir program yapmıştı Kahramanmaraş’ta ve orada Hakan Bey turizm gelirlerinin bu yıl beklentisinin150 milyar dolar olduğunu söylemişti. Biz bazı kavramları yanlış yorumlamışız. Aslında biz turizmi hiç hizmetle karıştırmışız. Turizm kendi şehrinin halkına yapılan bir hizmet değil,turizm şehre dışarıdan gelecek olan misafirler için müşteriler için yapılan bir algıdır. Biz önce bu algıyı bir oturtmak durumundayız. Şehir halkımızın hafta sonları ailesiyle vakit geçirmeye gittiği yerler normalde belediyenin alanları olmalı. Özel sektörün yatırım yaptığı ve yaptığı yatırımın karşılığını alacağı oteller,yayla otelleri gibi tesislerin turizme yönelik olması gerekiyor. Çünkü yerli turizm firmalarımız bu sayede kendi şehrini bu hizmeti istihdam ile sağlar.

Kahramanmaraş turizmi için bir araya geldik

Sayın MükerremÜniver Valimize çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz bu konuyu çok benimsedi. Şehrimizin turizmini ayağa kaldırmak için bileşenleri bir araya getirdik. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Buluntu özellikle son toplantıda ağırlığını koyarak konuyu çok daha ciddi bir noktaya taşıdı. Borsa Başkanımız Mustafa Narlı da sağ olsun projenin içerisinde bu kadar güç birliğini bir araya getirmek bir şehir için çok önemliydi. Ben o yüzden hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Çünkü Turizm Fakültesi Dekanımız Burcu Hoca’mız da İstiklal Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. İsmail Bakan Hocamızın destekleriyle bu konuda yanımızda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel, en güçlü sütunun ayaklarından biri olarak hemen o hafta Turizm Bakanı ile Kültür Yolu Projesi için birebir görüşme yaptı. Bakın bu çok önemli bir haber aslında. Çünkü birleşiminde ortaya çık En güzel meyvelerden bir tanesi zaten kültür yolu projesi. Biz neyde en güçlüysek o şekilde ön planda olalım istiyoruz. O da nedir? Doğa turizmimiz ve sağlık turizmimiz çok güçlü. O zaman biz bu iki konuda çok ön planda olmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Kültür Yolu Projesine Kahramanmaraş dahil edilmeli

Bunun akabinde zaten gastronomi turizmi diğer paydaşlar işte inanç turizmi gelir. Bu röportajı okuyanlar şehirde şu an uçak inme problemi varken nasıl bunu başaracaksınız diye sorabiliyor olabilirler. Biz de bunu Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep üç şehir ile birlikte kadim medeniyetler turu ile yapmak istiyoruz. Yurt dışından gelecek olan misafirlerimiz Adana’ya gelip Adana’nın sonra Kahramanmaraş’ta iki gece üç gece turunu tamamlayıp sonra Gaziantep’e dönüp oradan da ülkelerine dönebilirler. Artık biliyorsunuz şirketler birleşiyor, ülkeler birleşiyor. Biz de şehirler olarak turizmde bu ilk birleşmeyi yapıp sonra inşallah yakın zamanda kendi havalimanımızın uçaklarına rahat rahat inmeye başladığı zaman biz bu turu bireyselde de verebiliriz. Ama şunu unutmasın okuyucularımız bu turun merkezi Kahramanmaraş olacak. Çünkü bu üç şehirde ben bir Kahramanmaraşlı olarak söylemiyorum. İnanç turizminde biliyorsunuz Eshab-ı KehfUNESCO dünya tarih lisesinde resmi olarak girişi sağlandı. Doğa turizminde Yavşan Yaylası’yla, Baskonuş Yaylası çok ünlüyüz. Kış turizminde üç saydığım şehirde kayak turizmi olan tek yer biziz. Sağlık turizminde zaten Döngeli kaplıcalarımız,aynı zamanda Ilıca Kaplıcalarımız, Ekinözü İçmelerimiz var. Katma değerli turisti yılın her ayı alma niyetindeyiz.

Kültür Yolu Projesi için ilk adımı attık

Kültür Yolu Projesinde biliyorsunuz, Kahramanmaraş şu anki şehirlerarasında resmi olarak yok. Kültür yolu dendiği zaman o bu projenin bir kere tarihsel ve kültürel bir önemi ve ağırlığı olması gerekiyor. Bunu da şehirler talep ediyor. Bizim Kahramanmaraş’ta hem ben Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olarak bunu söylüyorum. Biz artık talep etmeyi öğrenmek zorundayız. Şimdi istiyoruz ki bunları düzeltelim, yapalım ve Kültür Yolu Projesinin en önemli ayağı, Turizm Bakanlığının himayelerinde yapılıyor bu projeler. Sağ olsun Fırat GörgelBaşkanımız da bu noktada ilk adımı attı. Biz de ona her türlü destek olup Turizm Bakanlığının himayelerinde bir projeyi şehrimize getirip maddi manevi kaynaklara sahip olmamız anlamına geliyor. Sürdürülebilir turizmin öncüsü olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu