İSEV Tekstil Müşterilerinin Pazarda Rekabet Gücünü Artırıyor
İSEV Tekstil, müşterilerinin dünya pazarlarındaki rekabet gücüne katkı sunuyor. Yıkama-Kasar tesislerini yeni yılın ilk yarısında devreye almaya hazırlanan firma, bundan sonraki süreçte sattığı tüm ürünleri kendi tesislerinde üretmeyi hedefliyor.
2015 yılında örme kumaş sektöründe uzun yıllara dayanan bilgi, tecrübe ve küresel ilişkilere sahip bir ekip tarafından pazarlama firması olarak İstanbul’da kurulan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Evliya, bugün İstanbul ve Kahramanmaraş’taki pazarlama ofisleri, dünyanın pek çok yerindeki acentalarıyla müşterilerine hizmet verdiklerini bildirdi.
İsev Tekstil’in uzmanlık alanının ham ve boyalı örme kumaş üretimi ve pazarlaması olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Evliya, “Başka bir ifadeyle; İSEV Tekstil sadece örme kumaş üretir ve geliştirdiği koleksiyonları en rekabetçi koşullarla tüm dünya genelinde deneyimli ekibi ile pazarlamasını yapmaktadır” dedi.
İSEV tekstil olarak Süprem, İnterlok, Ribana, Pike, Kaşkorse, 2 İplik, 3 İplik, Selanik ve Waffle kumaş türlerinin üretim ve pazarlamasını yaptıklarnı ifade eden İsmail Evliya, şöyle konuştu:
“İSEV Tekstil’in kuruluş misyonu müşterilerinin pazarda rekabet gücünü artırmaktır. Bunun için esnek ve akıllı üretim modeli ile müşterilerimize her miktara en hızlı termin ile cevap veriyoruz. Ayrıca, farklı tür ve karışımlardaki kumaşlar ile geniş bir koleksiyon olanağı sunmaktayız. Tüm bu yaklaşımlar rekabetçi fiyatlama ve çözümcül müşteri ilişkileri ile ayrıca pekiştirilmektedir.”
KALİTE GARANTİSİ
İsev Tekstil’in onaylı her kumaş topunun bir kalite garantisi olduğunu belirten İsmail Evliya, “ Başta pamuk olmak üzere tüm elyafların seçimi, iplik, örme kumaş, boya ve özel bitim işlemlerindeki proses ve kalite kontrol süreçleri İsev Tekstil’in saha mühendisleri tarafından her müşterinin siparişine göre özel olarak denetlenmektedir” bilgisini paylaştı.
İsev Tektsil’i kurarken sadece kumaş sektöründe deneyimli bir ekibi değil; aynı zamanda çözüm odaklı, vizyon sahibi, insan ilişkileri güçlü özel insanları bir araya getirdiklerini belirten İsmail Evliya, şöyle devam etti:
“Biz insana değer veriyor ve her türlü başarının kaynağının insan olduğuna inanıyoruz. Ne mutlu ki, bugün gerek yakaladığımız pazar payımızda; gerekse de güven ve saygı ile kurduğumuz tüm ilişkilerde insan kaynağının ne denli kıymetli olduğu bir kez daha anlaşıldı. İnsana, çevreye ve geleceğe sorumlu karakterimizle, tüm dünya için değer yaratma çabamızla kumaş sektörünün kalbini kazanmaya devam edeceğiz.
İsmail Evliya, bir pazarlama firması olarak kurulduklarını ve o günden bu yana ihracat odaklı çalıştıklarını, ürettikleri ürünlerin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini, yüzde 20’sini yurt içine verdiklerini kaydetti.
İHRACAT ŞAMPİYONU FİRMA
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından her yıl düzenlenen ihracat şampiyonları listesinde 2016 ve 2020 yılları arasında 5 kez yer aldıklarını anımsatan İsmail Evliya, bu yıl platin ödül beklediklerini kaydetti.
İsmail Evliya, 2021 yılında aldıkları yatırım kararı ile örme kumaş üretim tesisini 2022 yılının ikinci yarısında faaliyete geçirerek deneme üretimlerine başladıklarını anımsatarak, yıl sonu itibarı ile de tam kapasite üretime devam edeceklerini bildirdi.
10 bin metrekare kapalı, 7 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 7 bin 500 metrekare alanda üretim yapacaklarını, 125 kişiye istihdam sağlayacaklarını ve günlük 30 ton örme kumaş üretim kapasitesine sahip olacaklarının altını çizen İsmail Evliya, şu bilgileri paylaştı;
“ Bundan sonraki süreçte, bu zamana kadar pazarlamasını yaptığımız ürünleri kendi tesisimizde üreterek müşterilerimizin beğenisine sunacaklarını söylediler. Bundan sonraki hedefimiz, kendi sattığımız ürünleri kendi tesislerimizde üreterek müşteri memnuniyetini sağlayarak, piyasada kalıcı bir marka olmak istiyoruz.
Örme tesisinden sonra, ek yatırım olarak Yıkama-kasar tesislerinin de yatırımına başladık. 2023 yılının ilk yarısında bu tesisi de devreye almayı planlıyoruz.”
Çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden firma sahibi İsmail Evliya, “Öncelikle tükettiğimiz enerjiyi, kendimiz üretmek istiyoruz. Bunun içinde örme işletmemizin çatısına 1 milyon dolar yatırımla yıllık, 8410 Mwh/yıl üretim kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali yatırımına başladık. Bir yıllık yatırım süresinin ardından kendi elektriğimizi kendi santralimizden karşılayacağız” diye konuştu.
Sektörün sorunlarına da dikkati çeken İsmail Evliya, bu sorunların başında hammaddenin stabil olmaması, Enerji maliyetlerinin yüksek olması ve kalifiye eleman ihtiyacının her geçen gün artmasının geldiğini sözlerine ekledi.